Titel: Dödmull vid tinget.

Meddelare: Arbetare Erik Olof Ström  År: 1914

Socken/stad: Graninge  By/kvarter: Graningebruk

Det är en gubbe här i socknen, som ännu lever, varför det kan vara detsamma om hans namn. Han låg en gång i process med en skogshandlare, som inte hade gjort honom rätt i en affär. det blev tingssak utav. Vid tinget hade den där gubben visat en av mina goda vänner en strut, som han bar på sig, och om den sa han: "Dä ä körrgårdsmulla. Jag ha lånta, å då processen är slut, ska jag bäna na tellbaka på körrgåln. Så länge jag bär den här på mej, kan jag inte tappa processen." - Men han tappade allt ändå.